Afsluiting fietspad Hoofdstraat-westzijde: Wegwerkzaamheden

Over de omleiding die wij afgelopen maandag hebben ingesteld, zijn diverse vragen, suggesties en meldingen gekomen. Via dit bericht proberen wij enige uitleg te verschaffen over de noodzaak én achterliggende gedachte van de omleiding.

Helaas is het zo dat t.b.v de werkzaamheden, het fietspad aan de westzijde van de Hoofdstraat (langs het Antropia-gebouw) gedurende 3 weken moet worden afgesloten. In deze tijd wordt de gewapende grond (gelijk aan de begroeide groene wal die langs de Stationsweg al gerealiseerd is) in het westelijke deel van de Hoofdstraat over de betonnen wand aangebracht. Deze “gewapende grondconstructie” zal als fundering voor het nieuwe fietspad dienen. Het is niet mogelijk dit veilig te realiseren terwijl er fietsers/voetgangers gebruik maken van het tijdelijke pad. Na de “gewapende grondcontructie” maken wij het definitieve fietspad. Parallel vinden ook diverse rioleringswerkzaamheden langs dit fietspad plaats.

Om deze reden is er voor drie weken een omleiding ingesteld. De officiële omleiding vanuit Driebergen naar het station loopt aan de oostzijde van de Hoofdstraat, over het nieuwe fietspad onder de sporen door, oversteken bij de Breullaan/Odijkerweg en dan fietsparkeren aan de noordkant van het station (bij de bussen), de aanvullende fietsenstalling bij de Kwekerijweg, of, liever nog, doorfietsen over de overweg en dan alsnog aan de zuidkant van het station. In verband met de capaciteit van de fietsrekken adviseren wij om aan de zuidkant te parkeren.

Omdat niet iedereen doorfietst om zijn of haar fiets te stallen, is er sprake van foutparkeren op het fietspad bij de Odijkerweg. Dit leidt tot onveilige situaties en daarom zal in de komende ochtenden een verkeersregelaar de fietsers die hier willen stallen doorverwijzen; zo verwachten wij het fietspad “vrij” te houden.

Wij beseffen dat dit een redelijk forse omleiding is en dat dit hinder geeft, maar gegeven de noodzaak om op een veilige manier een nieuw fietspad te realiseren is de afsluiting met omleiding noodzakelijk.

De route door park Beerschoten-Willinkshof is nadrukkelijk geen omleiding. Deze route is onverlicht, onverhard én te smal. Echter, zij die lokaal bekend zijn kunnen wij niet verbieden het park te gebruiken. Wij faciliteren die route in principe niet. Echter omdat wij zien dat er meer mensen de route gebruiken dan wij voorzien hadden, hebben wij er tijdelijk 2 lichtmasten geplaatst.

Wanneer van maandag 11 november 2019 tot maandag 2 december 2019