Aankondiging – Buitendienststelling Station Driebergen-Zeist van 22 februari t/m 1 maart

De werkzaamheden in het stationsgebied Driebergen-Zeist komen in februari in een afrondende fase. Bijna wekelijks zal (een deel van) de routes in-en-door het gebied wijzigen. Middels dit bericht informeren wij u daarover.

Treinvrije periode – 22 februari t/m 1 maart

Belangrijkste en meest in het oog springend zal de treinvrije periode zijn in de krokusvakantie Midden-Nederland. Dit houdt in dat er tussen zaterdag 22 februari en zondag 1 maart geen treinverkeer van-en-naar station Driebergen-Zeist. NS verzorgt in die periode busvervoer (zowel snelbussen naar Utrecht Centraal en Arnhem, als bussen die alle tussengelegen stations aandoen). Bussen vertrekken vanaf het busstation aan de “Zeist-kant” van het station.

In deze periode zullen tijdelijke voorzieningen geplaatst worden voor u als reiziger. Het huidige stationsgebouw, inclusief Woonkamer (kiosk en wachtkamerfunctie) is gesloten in deze periode. Wel plaatst NS tijdelijke voorzieningen.

Doel van de treinvrije periode is de 4-sporigheid in gebruik nemen (nu worden alleen de twee zuidelijke sporen gebruikt). Ook wordt de definitieve transfersituatie van Station Driebergen-Zeist afgebouwd in deze periode. Tot slot wordt de overweg Odijkerweg – die inmiddels al afgesloten is – daadwerkelijk fysiek opgeheven. Na de treinvrije periode gaat u gebruik maken van de definitieve stationsvoorzieningen, zoals de lift, trappen, K&R en vooral het middenperron. Tijdelijke voorzieningen zoals de traverse en het huidige perron voor de treinen richting Arnhem verwijderen wij.

Om alle werkzaamheden mogelijk te maken, sluiten wij direct na de laatste trein op 21 februari alle stations-faciliteiten aan de “Driebergen-kant” af (dus de K&R, stationsgebouw, traverse). Enkel de fietsenstalling en de P+R blijven in gebruik. De nieuwe K&R wordt gedeeltelijk opengesteld (beperkt i.v.m. benodigde bouwruimte).

Openstelling interwijkverbinding Odijk-Zeist

Fietsers tussen Zeist en Odijk moeten nu omfietsen via de Hoofdstaat. Vanaf 22 februari 8:00 uur stellen wij het nieuwe fietspad onder de spoordekken open en vervalt de huidige omleiding.

Afsluiting Arnhemsebovenweg

De spoorwegovergang Arhemseboveneweg wordt gedeeltelijk vernieuwd. Dit is in de vorige buitendienststelling niet helemaal gelukt, daarom wordt deze opnieuw gedurende de treinvrije periode afgesloten. Auto- en fietsverkeer kan via de Breullaan-Hoofdstraat-Loolaan omrijden. Hoewel absoluut geen officiële omleiding, kunnen fietsers kiezen voor de route door park Beerschoten en via de nieuwe interwijkverbinding hun weg vervolgen.

Nieuw begin!

Op 2 maart gaan de treinen weer rijden en gebruikt u het nieuwe station. BAM zal nog enkele maanden afrondende werkzaamheden verrichten.

Wanneer van zaterdag 22 februari 2020 tot zondag 1 maart 2020