Nieuwe parkeergarage gaat open en P+R langs A12 dicht!

26 oktober 2017 07:43
Nieuwe parkeergarage gaat open en P+R langs A12 dicht!

Op maandag 13 november is het zover: dan gaat de tijdelijke P + R aan de A12 dicht. Vanaf die dag zijn de reizigers en bezoekers welkom in de nieuwe P+R parkeergarage aan de Stationsweg, tegenover het tijdelijke station. Treinreizigers ontvangen korting op het dagtarief en op abonnementen. Kijk voor de tarieven en werkwijze op www.q-park.nl/driebergenzeist

Gemak en comfort

De nieuwe parkeergarage heeft 5 parkeerlagen met plaats voor 600 auto’s. Uw auto staat er veilig, droog en dichtbij het station. In 2 tot 4 minuten staat u bij uw trein of bus. De parkeergarage is ruim en modern, heeft een lift en is 100% energieneutraal in haar verbruik, een Nederlandse primeur. Eind van het jaar zijn er 8 elektrische laadpalen aanwezig. De parkeergarage is gebouwd in opdracht van NS Stations.

Einde parkeerproblemen bij station

De omgeving van station Driebergen-Zeist heeft jaren te maken gehad met een hoge parkeerdruk en onvoldoende ruimte. Om deze problemen op te lossen is gekozen voor een nieuwe overdekte parkeergarage met voldoende, ruime parkeerplaatsen in een veilige garage dichtbij het station. In de directe omgeving van het station voert de gemeente Zeist vergunning parkeren in en gaat de gemeente Utrechtse Heuvelrug handhaven op basis van de bestaande wegsleepregeling.

Tarieven

Met de nieuwe parkeergarage komt er ook een eind aan gratis parkeren bij het station. De nieuwe parkeervoorzieningen wordt beheerd door Q-Park. De tarieven kunt u terugvinden in onderstaande tabel. Treinreizigers die in- én uitchecken met een OV-chipkaart of dagkaart kunnen tegen een gereduceerd bedrag parkeren of met korting een abonnement aanvragen. Met een NS Business Card kan ook direct worden betaald. Ga naar www.q-park.nl/driebergenzeist voor de tarieven, het aanvragen van abonnementen en toelichting op de werkwijze en betaling.

Van 13 tot 18 november is in de ochtendspits bij inrit van de nieuwe parkeergarage een assistentieteam aanwezig om automobilisten op weg te helpen.

Dagtarief treinreiziger

€ 3,50

Maandabonnement treinreiziger

€ 42,00

Jaarabonnement treinreiziger

€ 420,00

60 Minuten of een gedeelte hiervan

€ 1,00

Dagtarief regulier

€ 6,00

Maandabonnement

€ 66,24

Jaarabonnement

€ 720,00