Update werk en nog 2 treinvrije weekenden in 2017

2 november 2017 13:49
Boorpalen aanbrengen

Sinds enige weken is het tijdelijk station van Driebergen-Zeist in gebruik. In het weekend van 30 september is met meer dan 200 mensen hard gewerkt aan met name het inhijsen van de tijdelijke loopbrug over de sporen, het slopen van het oude stationsgebouw en het aanbrengen van funderingspalen. Daarnaast is in dat weekend gewerkt aan de afbouw van het tijdelijk stationsgebouw met wachtruimte, toilet en kiosk en aan de afsluiting van de oude voetgangerstunnel. Vanaf maandagochtend 2 oktober 5.00 uur zijn de liften en de loopbrug in gebruik, net als het tijdelijk stationsgebouw, ook wel ‘Stationshuiskamer Driebergen-Zeist’ genoemd. Bekijk hier de timelapse van dit weekend

Werkzaamheden op dit moment

Het eerste onderdeel van de onderdoorgang, aan de westzijde bij de Hoofdstraat, is ontgraven en er is gestart met de betonstort van de onderdoorgang. Ook worden momenteel tot eind 2017 damwanden ingetrild, voor de stationspleinen en fietsenkelder. Verder boren we funderingspalen en verleggen en vernieuwen we kabels en leidingen langs het spoor.

Twee treinvrije weekenden

In het weekend van 25 en 26 november werkt BAM 52 uur non-stop in het stationsgebied. Dan wordt onder andere de voetgangerstunnel gesloopt, boren we palen en brengen we damwanden aan. In dat weekend rijden er geen treinen, NS zet bussen in. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl.

In het weekend van 16 en 17 december werkt BAM weer 52 uur achtereen in het stationsgebied. In dit weekend wordt een tijdelijke hulpbrug aangebracht om de verbinding tussen de Hoofdstraat en Stationsweg te behouden, en om het bouwen van de westelijke spoorwegonderdoorgang op de Hoofdstraat mogelijk te maken. Verdere activiteiten zijn het vervangen van de overweg, het aanbrengen van damwanden, asfalteer- en betonwerkzaamheden. Ook dit weekend rijden geen treinen, NS zet bussen in. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl.

Andere werkzaamheden eind 2017

Van 18 tot en met 21 december vinden bovendien werkzaamheden plaats rond de Stationsweg. In de periode van 16 tot en met 21 december kan hinder geven voor alle verkeer en omwonenden. Houd de projectwebsite en de website van NS in de gaten voor actuele (reis)informatie.

Volg de werkzaamheden via de webcam