Informatiebijeenkomst Stationsgebied Driebergen-Zeist druk bezocht

24 februari 2017 10:41

Op 16 februari kwamen ruim 150 belangstellenden naar de informatieavond bij Antropia over het nieuwe Stationsgebied Driebergen-Zeist. ProRail, Arcadis, BAM en NS presenteerden plannen voor het nieuwe stationsgebied aan betrokkenen en belangstellenden.

Projectmanager van ProRail, Karin van Helmond, gaf het startsein met een welkomstwoord. ‘We zijn allemaal blij dat het project gaat beginnen’.

Daarna lichtte architect Jeroen Eulderink het ontwerp van Arcadis toe aan de hand van schetsen en artist impressions van het nieuwe station. Albert Hazeleger, bouwmanager  van ProRail, vertelde de aanwezigen hoe het grote infraproject is opgebouwd in fasen. Daarna was de beurt aan omgevingsmanager Jorien Batterink van BAM. Zij vertelde dat de bouwplaats drie voetbalvelden groot wordt en dat de komende jaren veel machines en materieel te zien zijn. BAM gaat zo goed mogelijk communiceren over de voortgang van de werkzaamheden en te verwachten hinder.

NS Stations bouwt de parkeergarage en heeft hiervoor de opdracht gegeven aan bouwbedrijf Aan de Stegge. In een korte presentatie lichtte de bouwer het ontwerp en de bouwmethode toe. Na afloop bezochten veel bezoekers de informatiemarkt en stelden vragen aan de projectmedewerkers. Er werd volop door de 3D brillen naar het ontwerp gekeken.

Download onze app voor actuele informatie gedurende het project.