Weekend van 26 mei (Hemelvaart): geen treinen en omleiding

11 mei 2017 13:47

In het weekend van 27 en 28 mei (Hemelvaart), werken wij op en rond het spoor. Om veilig te kunnen werken rijden er geen treinen. Tevens geldt wordt de Hoofdstraat en Stationsweg op enkele momenten afgesloten. De Odijkerweg zal dit weekend ook af en toe afgesloten zijn, maar dan zal de Hoofdstraat open zijn.

Van 27 mei 01.20 uur t/m 29 mei 5.20 uur rijden er geen treinen van en naar station Driebergen-Zeist. Afsluitingen gelden van 26 mei 22.00 uur t/m 29 mei 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid. We zorgen er altijd voor dat één van de twee spoorwegovergangen open blijft voor verkeer. 

Werkzaamheden

In dit weekend voeren wij onder andere de volgende werkzaamheden uit: 

  • Verwijderen van het meest noordelijke spoor, spoor 3
  • Vervangen van de betonnen spoorwegovergang Hoofdstraat voor een tijdelijke rubberen spoorwegovergang 
  • Verwijderen  van de bovenleidingen boven spoor 3 
  • Deels slopen van huidige  perron en vervangen voor tijdelijk perrondeel 
  • Afgraven van ballast
  • Intrillen van damwanden 
  • Asfalteren
  • Aan- en afvoer van materialen

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De werkzaamheden brengen helaas hinder met zich mee. Van vrijdag 01.20 uur tot maandag 05.20 uur rijden er geen treinen van en naar station Driebergen-Zeist en worden bussen ingezet. 

Van vrijdag 22.00 uur tot zaterdag 06.00 uur is de Hoofdstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen de Hoofdstraat nog wel gebruiken. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Odijkerweg. Van zaterdag 06.00 uur tot en met zondag 23.00 uur wordt de Hoofdstraat ook voor fietsers afgesloten en worden fietsers via de Odijkerweg omgeleid. Van zondag 23.00 uur tot en met maandag 05.00 uur wordt de Odijkerweg afgesloten voor al het verkeer en wordt de Hoofdstraat weer volledig geopend. 

Naast omleidingen brengen de werkzaamheden nog een ander soort hinder met zich mee. Zo worden damwanden ingetrild, wat tot geluidsoverlast kan leiden en ook het afgraven van ballast is een gehorige klus. Er wordt maar liefst 1400 ton aan ballast (stenen) afgevoerd. Overigens wordt circa 60% van de ballast hergebruikt in het nieuwe toekomstige spoor. 

Op de hoogte blijven?

U kunt de werkzaamheden op de voet volgen via de website en de social media kanalen (Twitter en Facebook).

Onlangs hebben wij ook een bewonersbrief naar direct omwonenden gestuurd met o.a. omleidingskaartjes.