Weekendafsluiting Breullaan – Driebergseweg, 14 juli - 17 juli

11 juli 2017 09:31

Deze maand voeren wij intensieve wegwerkzaamheden uit om het nieuwe busstation begin september in gebruik te kunnen nemen. Er zijn nog twee weekenden waarbij er afsluitingen en omleidingsroutes nodig zijn. Het weekend van vrijdagavond 14 juli tot maandagochtend 17 juli waarbij de gehele kruising Breullaan/Driebergseweg is afgesloten, en het weekend van vrijdagavond 28 juli – 31 juli waarbij de aansluiting Odijkerweg – Driebergseweg nogmaals afgesloten is.

In het weekend van vrijdag 14 juli tot maandag 17 juli voeren wij werkzaamheden uit aan de Breullaan/Driebergseweg. De werkzaamheden starten op vrijdag 14 juli 20.00 uur en op maandag 17 juli 5.00 uur stellen wij de weg weer open voor alle verkeer. Tijdens het weekend hebben fietsers en voetgangers wel gewoon doorgang. We voeren een weekendafsluiting in om de werkzaamheden goed en zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren. Wij werken dit weekend dag en nacht door.

Tijdelijke omleidingsroutes gemotoriseerd verkeer

Aangezien de Driebergseweg het gehele weekend afgesloten is voor verkeer, worden verschillende omleidingsroutes ingesteld. Zo wordt het verkeer van en naar de Odijkerweg/Kwekerijweg omgeleid via de spoorwegovergang Odijkerweg en de Stationsweg. Verkeer richting Zeist kan de omleidingsroute ‘Z’ via de Arnhemse Bovenweg volgen. Zie afbeelding 1 voor de omleidingskaart ‘Z’. Verkeer richting Driebergen kan de omleidingsroute ‘D’ via de Arnhemse Bovenweg volgen. Zie afbeelding 2 voor de omleidingsroutekaart ‘D’. In het weekend van 14 tot en met 17 juli is de Arnhemse Bovenweg tijdelijk opengesteld (gemeente Zeist voert werkzaamheden uit aan deze weg).

Tijdelijke omleidingsroutes bussen en vervallen haltes

In dit weekend rijden een aantal buslijnen om en vervallen tijdelijk een paar haltes. Omleidingsroute lijnen 43, 51 en 412  vrijdag 14 juli vanaf 20:00 tot maandag 17 juli 5:00 uur. Vervallen halte(s): Heideweg, Heerenwegen, Nieuw Beerschoten.    

Lijn 43 en 51 vanuit Zeist richting Station Driebergen / Zeist:
Normale route tot in de Arnhemse Bovenweg, onder A12 door, op rotonde rechtsaf Loolaan, rechtsaf Hoofdweg, richting Station Driebergen-Zeist.

Lijn 43 richting Zeist en lijn 51 richting Utrecht: Bovenstaande route in omgekeerde volgorde.

Lijn 412 richting Station Driebergen/Zeist:
Normale route tot in de Driebergseweg, linksaf Heideweg, rechtsaf Arnhemsebovenweg onder A12 door, op rotonde rechtsaf Loolaan, rechtsaf Hoofdweg, richting Station Driebergen-Zeist.

Zie de afbeelding een plattegrond van de omleidingsroutes, waarbij:

  • Paarse lijn is vervallen route.
  • Groene lijn is omleidingsroute lijnen 43 en 51
  • Zwarte lijn + groene lijn is route lijn 412.

Werkzaamheden

In dit weekend voeren wij onder andere de volgende werkzaamheden uit:

  • Frezen van de weg;
  • Opbreken van de verharding/straat;
  • Verlichtingsmasten plaatsen en kabels aanleggen;
  • Aanbrengen en verdichten wegfundering;
  • Asfalteren;
  • Verkeersregelinstallatie vernieuwen;
  • Bestrating aanleggen.

Woningen, bedrijven en verenigingen blijven bereikbaar in dit weekend, volgt u s.v.p. de borden en/of aanwijzingen van de verkeersregelaars op.