Beschikbare fietsenstallingen stationsgebied Driebergen-Zeist

15 september 2017 13:26

Driebergen, 15 september 2017 – Per 15 september is een tijdelijke fietsenstalling aan de Zeist-zijde van het station geopend, ter hoogte van de Kwekerijweg. Volgende week, met ingang van 22 september, sluit de fietsenstalling aan de Zeist-zijde ter hoogte van de Hoofdstraat. Met ingang van 30 september worden extra fietsenstallingen bijgeplaatst aan de Zeist-zijde.

Capaciteit fietsenstallingen

De tijdelijke fietsenstalling die vanaf 15 september open is ter hoogte van de Kwekerijweg heeft een looppad evenwijdig aan het spoor, richting het nieuwe busstation, perron 2 en de voetgangerstunnel (vanaf 2 oktober voetgangersbrug). ProRail en BAM zorgen de aankomende tijd voor extra fietsplaatsen, zodat vanaf 2 oktober, bij het in gebruik nemen van het tijdelijk station, extra fietsplaatsen beschikbaar zijn. Later in oktober komen nog meer extra fietsplaatsen beschikbaar. Vaak zijn nog fietsplaatsen beschikbaar in de rekken aan de Driebergen-zijde, ter hoogte van de Odijkerweg. Ook heeft de bewaakte fietsenstalling aan de Stationsweg voldoende stallingsplaatsen.

Blindegeleidestrook vrij houden

Met klem worden reizigers verzocht de blindegeleidestroken vrij te houden en de paden begaanbaar te houden voor mindervaliden en rolstoelers. Ook dienen paden vrij gehouden te worden voor nood- en hulpdiensten. De gemeente gaat binnenkort handhaven op fout gestalde fietsen.

Meer informatie over de werkzaamheden stationsgebied

De tijdelijke voorzieningen waaronder de fietsenstallingen hebben te maken met de bouwwerkzaamheden van station Driebergen-Zeist. BAM bouwt in opdracht van ProRail een nieuw station, nieuwe fietsenkelder, nieuwe sporen en nieuwe onderdoorgang van de sporen ter hoogte van de Hoofdstraat. Meer informatie: www.stationdriebergenzeist.nl, Bouwcafé aan de Stationsweg 13 iedere woensdagmiddag tussen 13 en 16 uur, gratis te downloaden app Station Driebergen-Zeist, Facebook (@StationsgebiedDriebergenZeist) en Twitter (@stationDZ).

Kaart
Afbeelding: situatieschets fietsenstallingen stationsgebied Driebergen-Zeist.