Busstation Driebergen-Zeist feestelijk geopend

11 september 2017 08:26
Busstation Driebergen-Zeist feestelijk geopend

Driebergen, 8 september 2017 – Op vrijdagochtend 8 september hebben de provincie Utrecht, de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug, NS, ProRail en bouwer BAM het busstation van het nieuwe stationsgebied Driebergen-Zeist officieel geopend. Het busstation is op zondag 3 september in gebruik genomen. Het is het eerste opgeleverde onderdeel van het nieuwe busstation. Het stationsgebied moet helemaal klaar zijn in 2020.

De betrokken partijen draaiden twee schrikhekken weg waarna twee bussen van Syntus Utrecht en U-OV luid toeterend van het busplein wegreden.

BAM werkt de komende periode hard door aan het station. Onder meer aan de tijdelijke voorzieningen die na het weekend van 30 september in gebruik worden genomen.

Van knelpunt naar knooppunt

De overweg van de Hoofdstraat vormt al jaren een knelpunt in het stationsgebied. Er komt een onderdoorgang onder het spoor en de wegen worden aangepast. Ook worden er twee nieuwe doorgaande sporen gebouwd. De stad- en streekbussen krijgen nieuwe haltes en fietsen kunnen in de toekomst geplaatst worden in een nieuwe ondergrondse fietsenkelder met plaats voor 3.000 fietsen. Ook worden nieuwe fietspaden aangelegd. Daarnaast komt er een parkeergarage met bijna 600 plaatsen. Het nieuwe station wordt zoveel mogelijk energieneutraal, onder meer door zonnepanelen op de perronkappen. Project Stationsgebied Driebergen-Zeist is een samenwerkingsverband van ministerie van Infrastructuur en Milieu, Provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, NS en ProRail.