Geen treinverkeer Driebergen-Zeist en spoorwegovergang Hoofdstraat dicht weekend 30 september tot 2 oktober

15 september 2017 13:22

Driebergen, 15 september 2017 – In het weekend van 29 september 22.00 uur tot en met 2 oktober 5.00 uur 2017 werkt BAM aan en rond het station Driebergen-Zeist. Van 30 september 1.20 uur tot en met 2 oktober 5.00 uur rijden geen treinen van en naar station Driebergen-Zeist. NS zet bussen in. De spoorwegovergang ter hoogte van de Hoofdstraat is afgesloten voor alle verkeer. Fietsers, voetgangers en autoverkeer worden omgeleid via de Odijkerweg-spoorovergang. Reizigers dienen rekening te houden met extra reistijd. In dit weekend wordt de tijdelijke loopbrug (traverse) ingehesen en de voetgangerstunnel afgesloten. Met ingang van 2 oktober 5.00 uur zijn de liften en de loopbrug in gebruik en ook het tijdelijk stationsgebouw aan de Driebergen-zijde van het spoor.

Weekendwerkzaamheden

In het weekend van 30 september wordt dag en nacht gewerkt aan het spoor en station en ook verderop langs het spoor ter hoogte van de Arnhemsebovenweg vinden werkzaamheden plaats. De traverse (loopbrug) over de sporen, die de voetgangerstunnel vervangt, wordt ingehesen. Het tijdelijk stationsgebouw met wachtruimte, toilet en kiosk wordt afgebouwd, de voetgangerstunnel wordt afgesloten en het oude stationsgebouw wordt gesloopt. Om veilig de werkzaamheden uit te kunnen voeren, kunnen de treinen niet rijden en worden fietsers, voetgangers en autoverkeer omgeleid. De omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.

Gewijzigde situatie vanaf 2 oktober 2017

Met ingang van 2 oktober 5.00 uur is de spoorwegovergang ter hoogte van de Hoofdstraat weer open voor alle verkeer en rijden de treinen weer. De voetgangersbrug en liften over het spoor vervangen de voetgangerstunnel en blijven in gebruik tot het einde van het project (tot 2020), evenals het tijdelijk station met voorzieningen. Vanaf 2 oktober zijn er gewijzigde loop- en fietsstromen en nieuwe locaties voor check-in en check-out paaltjes en kaartautomaten. Reizigers dienen rekening te houden met extra reistijd.

Meer informatie over de werkzaamheden stationsgebied

Deze werkzaamheden hebben te maken met de werkzaamheden in stationsgebied Driebergen-Zeist. BAM bouwt in opdracht van ProRail een nieuw station, nieuwe fietsenkelder, nieuwe sporen en nieuwe onderdoorgang van de sporen ter hoogte van de Hoofdstraat. Meer informatie: www.stationdriebergenzeist.nl , Bouwcafé aan de Stationsweg 13 iedere woensdagmiddag tussen 13 en 16 uur, gratis te downloaden app Station Driebergen-Zeist, Facebook (@StationsgebiedDriebergenZeist) en Twitter (@stationDZ).

Kaart
Kaart 1: Situatie stationsgebied Driebergen-Zeist van 29 september 22.00 uur tot en met 2 oktober 5.00 uur

Kaart
Kaart 2. Situatie stationsgebied Driebergen-Zeist vanaf 2 oktober 2017.