Weekendwerkzaamheden en wegafsluiting Hoofdstraat zaterdag 17 februari tot met 19 februari 5 uur

17 februari 2018 11:42

Wegens werkzaamheden aan de spoorwegovergang bij de Hoofdstraat in Driebergen, wordt van zaterdag 17 februari 23.59 uur tot en met maandag 19 februari 5.00 uur een tijdelijke wegafsluiting ingesteld ter hoogte van deze spoorwegovergang. Treinen blijven rijden, al het andere verkeer wordt tijdelijk omgeleid. Direct omwonenden zijn geïnformeerd over mogelijk geluidshinder.

Aanleiding
Er is sprake van een zogeheten zetting (een verzakking van het spoor) ter hoogte van overweg Hoofdstraat. Rondom het station wordt op meerdere plaatsen gewerkt en er wordt diep ontgraven. De diepe zandlaag klinkt in tijdens de werkzaamheden, en dus ook onder het spoor.
Doordat het stationsgebied, en specifiek de ligging van het spoor, tijdens de werkzaamheden geregeld wordt gemonitord, is het mogelijk vroegtijdig maatregelen te treffen.

Soort werkzaamheden
In de basis worden de overwegplaten verwijderd, wordt het spoor recht gelegd en de overwegplaten teruggebracht. In de nacht van zaterdag op zondag wordt een stopmachine ingezet om het spoor ter hoogte van de overweg bij de Hoofdstraat weer op de juiste plaats te leggen. Een stopmachine is een zelfrijdende machine die op het spoor rijdt, en het spoor enkele millimeters tot enkele centimeters kan optillen om met zogenaamde pikkels de ballast onder de dwarsliggers te brengen. Zo komt het spoor weer recht te liggen.

Merkbaar voor de omgeving
Het treinverkeer gaat door. Wel is dit weekend een plaatselijke snelheidsbeperking ingesteld ter hoogte van station Driebergen-Zeist. De tijdelijke wegafsluiting is van toepassing op de Hoofdstraat ter hoogte van de Stationsweg en kruising Breullaan. Gemotoriseerd verkeer, fietsverkeer en voetgangers wordt omgeleid met borden en door verkeersregelaars. Fietsers en voetgangers van en naar Driebergen dienen over te steken ter hoogte van Hoofdstraat 26. De omleidingsroute voor al het verkeer gaat via de Stationsweg en Odijkerweg. Zie kaartje.
Bedrijven en omwonenden blijven bereikbaar tijdens deze afsluiting, evenals het busstation, de parkeergarage, het tijdelijk station en de locatie halen en brengen. Direct omwonenden kunnen hinder ondervinden van deze weekendwerkzaamheden, zowel ’s nachts als overdag. De direct aanwonenden zijn hierover geïnformeerd.

Afsluiting en omleidingsroutes 17 t/m 19 februari

Nieuw stationsgebied
BAM bouwt in opdracht van ProRail een nieuw station, nieuwe fietsenkelder, nieuwe sporen en nieuwe onderdoorgang van de sporen ter hoogte van de Hoofdstraat. Meer informatie: www.stationdriebergenzeist.nl , het ‘Bouwcafé’ aan de Stationsweg 13 dat iedere woensdagmiddag tussen 13 en 16 uur geopend is, gratis te downloaden app Station Driebergen-Zeist, Facebook (@StationsgebiedDriebergenZeist) en Twitter (@stationDZ). Volg de werkzaamheden live via de webcam www.stationdriebergenzeist.nl/actueel/webcam