vanaf 11 augustus geen treinverkeer en afsluiting Hoofdstraat bij stationsgebied Driebergen – Zeist

17 juli 2018 16:47

Vanaf 29 augustus rijdt het verkeer op de Hoofdstraat onder het spoor door. Een belangrijke en voor de regio een historische mijlpaal. Voordat het zover is, rijden vanaf 11 augustus gedurende 16 dagen geen treinen, maar bussen. De Hoofdstraat bij de spoorovergang van vrijdagavond 10 augustus 20.00 uur afgesloten om de onderdoorgang mogelijk te maken. Er is sprake van omleidingen voor alle verkeer. De treinbuitendienststelling geldt tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen, en Utrecht Centraal en Rhenen.

 

Tal van werkzaamheden worden op het ruim negen kilometer lange werkgebied 24/7 uitgevoerd. Het zuidelijk spoordek wordt ingeschoven dat in een half jaar tijd is voorgebouwd langs het spoor. Ook wordt de monumentale perronkap gedemonteerd om gerestaureerd te worden. Bijna vier kilometer spoor wordt vernieuwd en meer dan 50 kilometer kabel wordt aangebracht.

Diverse omleidingen (via Loolaan, Arnhemse Bovenweg, overweg Odijkerweg) wisselen elkaar af, omdat ook de Arnhemse Bovenweg- en later de Odijkerweg-spoorovergang een weekend dicht zijn. Woningen, bedrijven en verenigingen blijven altijd bereikbaar. ‘Bouwen zonder overlast is helaas nog steeds een utopie. Wij doen ons uiterste best om de doorstroming van het verkeer vlot te laten verlopen. Er zijn nog niet eerder op dit project zo veel verkeersregelaars ingezet. Aan- en afvoer van sloopafval en nieuwe materialen wordt maximaal via het spoor gedaan, maar vrachtverkeer zal ook toenemen.’

Geen treinen
Gedurende 16 dagen rijden van 11 augustus 01.20 uur tot 27 augustus 5.20 uur geen treinen van en naar station Driebergen-Zeist (tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen/Rhenen). NS zet bussen in tijdens deze periode. Wilt u reizen met de trein? Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 – 9292 (€ 0,70 per minuut).

Omleidingsroutes
Hierbij een overzicht van afsluitingen die zijn ingepland.

 • Maandag 6 augustus 07.00 uur tot woensdag 29 augustus 06.15 uur spoorovergang Hoofdstraat afgesloten voor fietsverkeer.
  • Fietsen via Hockeyvereniging Shinty/Breullaan of Odijkerweg.
 • Vrijdag 10 augustus 20.00 uur tot woensdag 29 augustus 06.15 uur Hoofdstraat afgesloten voor alle verkeer.
  • Omrijden via Odijkerweg.
 • Vrijdag 10 augustus 20.00 uur tot maandag 13 augustus 05.00 uur spoorovergang Arnhemse Bovenweg afgesloten.
  • Omrijden via Stationsweg/Odijkerweg en Breullaan/Odijkerweg.
 • Vrijdag 17 augustus 20.00 uur tot maandag 20 augustus 05.00 uur spoorovergang Odijkerweg afgesloten.
  • Omrijden via Arnhemse Bovenweg.
 • Maandag 27 augustus 05.10 uur einde treinvrije periode.
 • Maandag 27 augustus 20.00 uur tot dinsdag 29 augustus 05.00 uur Stationsweg niet bereikbaar
  • Omrijden via Arnhemse Bovenweg.
 • Dinsdag 28 augustus 20.00 uur tot woensdag 29 augustus 06.00 uur Stationsweg niet bereikbaar.
  • Omrijden via Arnhemse Bovenweg.
 • Woensdag 27 augustus Hoofdstraat open voor doorgaand verkeer.

Alle omleidingen worden met bebording langs de weg aangekondigd. Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten.

Woningen, bedrijven en verenigingen blijven bereikbaar in dit weekend, volgt u s.v.p. de borden en/of aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Meer informatie?
Met deze informatie vertrouwen we erop u goed te hebben geïnformeerd. Heeft u toch een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op via bovenstaande contactgegevens.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.stationdriebergenzeist.nl of u kunt de app Station Driebergen-Zeist downloaden. We zijn te volgen op Twitter (@stationDZ) en Facebook (@StationsgebiedDriebergenZeist). Voor vragen en/of andere zaken zijn we bereikbaar via telefoonnummer 088-400 8092 (24 uur per dag bereikbaar).

Op maandagochtend 27 augustus rijden de treinen weer. 29 augustus wordt de westelijke zijde van de onderdoorgang bij de Hoofdstraat opengesteld. Dat betekent dat het auto- en langzaam verkeer al onder het spoor kan doorrijden. Een belangrijke mijlpaal voor de omgeving van Driebergen-Zeist.